Het eerste exemplaar

Het eerste exemplaar heb ik laten afdrukken door een aanbieder van kartonnen fotoboeken. Doordat we het boekje nu kunnen vastpakken en lezen, kwam er veel meer gevoel bij kijken. Het was geen plat, digitaal bestand meer, maar een echt boekje voor peuters en kleuters. 
Geregeld keken de jongens in het boekje, of werd ik gevraagd om het boekje voor te lezen. Voorlezen uit eigen werk, geweldig leuk om te doen!
Het proces ging verder; op zoek naar een uitgeverij/ drukkerij.

Printproef op papier


Na een lange zoektocht naar een uitgeverij/drukkerij die kartonnen boekjes drukt, werd duidelijk dat ik over moest gaan op plan B. Mijn boekje werd geen kartonnen boek, maar een reguliere hardcover. Uiteindelijk ben ik akkoord gegaan met de offerte van een drukkerij in het oosten van Nederland.
Al snel ontving ik mijn aangevraagde ISBN. Ik heb gewoon een eigen ISBN-nummer en barcode, hoe tof is dat!
In oktober 2021 ontving ik de printproef op papier. En na een korte mailwisseling gaf ik op 22 oktober 2021 mijn akkoord. Laat de boekjes maar komen!

Daar zijn ze!


Op 12 november 2021 werd de eerste oplage van mijn boek bezorgd. Spannend, want zien ze er echt uit zoals ik hoopte dat ze eruit zouden zien? 

 

Gelukkig is het antwoord JA. Het resultaat is precies zoals ik het al die tijd in mijn hoofd had.
Het is een mooi, tastbaar product van een moeder die ineens te maken kreeg met de auto-immuunziekte diabetes type 1. Het is geen superprofessioneel en strak boekje vol technologische hoogstandjes, maar een zelfgemaakt product, van A tot Z. 


Heb je ook (te maken met) een kindje met diabetes type 1?


Hoe fijn is het als mijn boekje ook in andere gezinnen en families van betekenis kan zijn.  En niet alleen in families, maar mogelijk ook in de kinderopvang, kleuterklassen en ziekenhuizen.

Je kan nu een exemplaar bestellen op deze website. 
Omdat ik het 'klein' wil houden, is de oplage niet groot. De prijs van het boekje is puur kostendekkend. Er wordt geen winst op gemaakt.

 

Wacht bij interesse niet te lang!