Na een periode van huilbuien, sufheid en overvolle plasluiers, werd op 30 april 2020 duidelijk wat er met Colin aan de hand was. Hij blijkt diabetes type 1 te hebben. Een auto-immuunziekte waar helaas niets tegen te doen is. Pure pech, en daar mag je het dan mee doen!

In het ziekenhuis werd helaas snel duidelijk dat hij voor de rest van zijn leven vastzit aan insuline en vingerprikken om de bloedglucosewaarde te meten. En dat bij een jochie van net anderhalf jaar!

Na ruim 24 uur in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, mochten we naar huis. Thuis wennen aan het feit dat onze jongste diabetes type 1 heeft. En wennen aan een leven waarin diabetes een hoofdrol speelt. 

Ineens klonken er allemaal moeilijke woorden in huis; bloedglucosewaarde, bolussen, hypo, hyper, koolhydraten etc. Ook moesten we nog aan onze oudste zoon uitleggen wat er met zijn broertje aan de hand was. Tja, hoe leg je deze ziekte nou uit aan een kleuter?

Om maar iets te doen ben ik samen met Julian gaan tekenen. En voordat ik het zelf doorhad waren de draken Hypo en Hyper geboren. Gebaseerd op de fantasie van Julian, in duidelijke, sprekende kleuren. Al onze tekeningen vormden een verhaal, over 2 jongetjes in een achtbaan. 

Gedurende het proces ontstond de wens om ons eigen boekje te laten drukken. Een waardevol product voor later.

Enkele maanden later kwam het idee om ons eigen boekje ook uit te geven. Hoe gaaf is het als we andere peuters en kleuters daar blij mee kunnen maken?

En ruim anderhalf jaar na de diagnose is deze website gelanceerd. Welkom!