30 april 2020: Insuline spuiten

 

In het ziekenhuis leerden we insuline spuiten. Kortwerkende insuline bij iedere maaltijd en drinken met koolhydraten, en daarnaast één keer per dag een prikje met langwerkende insuline. Het prikken deed Colin pijn, en daarom maakten we gebruik van een I-port. Deze kan drie dagen blijven zitten, en de insuline kan dan in het gaatje worden gespoten. Wat een geweldige uitvinding voor kinderen en mensen met prik- en naaldenangst! 

1 mei 2020: De eerste Flash Glucose Meter

 

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis hebben we direct een sensor aangevraagd. Door deze sensor ontvangen we op de handscanner en mobiele telefoon iedere vijf minuten een waardemeting van zijn bloedglucose.  De sensor vervangt een heleboel vingerprikken, dus je kan je vást wel voorstellen hoe blij we hiermee zijn.

 

De FreeSyle Libre (FSL) kan 14 dagen blijven zitten. Omdat de FSL is goedgekeurd voor kinderen vanaf 4 jaar, zijn we in 2021 overgestapt op de Dexcom (zie hieronder)

 17 juni 2020: De insulinepomp 
                            

In juni 2020 kreeg Colin een insulinepomp. Onder andere vanwege zijn jonge leeftijd werd dit de Medtronic 640g. Een vrij grote pomp voor een klein jongetje, maar wat zijn we er blij mee. Op de pomp vullen wij het aantal koolhydraten in van het eten/drinken, en dat wordt middels een formule omgezet in een hoeveelheid insuline. 

Om de dag vervangen we de insuline in de pomp en het infuussetje in zijn been. Gelukkig mogen we gebruik maken van een zalfje dat de huid verdooft. Hierdoor ervaart Colin bijna geen pijn van het inschieten. 

19 oktober 2020: Fotoshoot

 

In oktober 2020 hebben we foto's laten maken van ons als gezin. Naast de vele foto's van de jongens en het gezin, wilden we ook graag een paar foto's van 'Colin met diabetes type 1'. De foto's moesten op een realische wijze laten zien wat Colin nu met zich meedraagt. De aandacht mag juíst uitgaan naar de insulinepomp en de sensor op zijn arm, want door deze technologie kunnen wij het leven leiden zoals we dat ook zouden doen zonder deze ziekte. 

7 juli 2021: Overstap naar de Dexcom

 

In juli 2021 kregen we de eerste levering van de Dexcom g6. Net als de FSL is dit een bloedglucosemeter waardoor we iedere vijf minuten een nieuwe waarde doorkrijgen. De Dexcom is goedgekeurd voor kinderen vanaf 2 jaar. De follow-app is ook echt een meerwaarde. Met deze app kunnen wij als ouders op onze eigen telefoon op afstand de glucosewaarden volgen. 

 

Het heeft even geduurd, maar door deze mogelijkheid is Colin ook al een nachtje uit logeren geweest!

17 oktober 2021: De eerste vakantie met dt1

 

Niet alleen door de diabetes, maar ook door corona duurde het wat langer voordat we met elkaar naar Valencia konden gaan. In oktober 2021 was het zover. Kort maar krachtig hebben we genoten van de zon, zee en lekker eten. Colin was -zoals altijd- een blij ei!